Sto leggendo un libro piuttosto serio, ma non riesco a non guardare la partita tra Germania e l’Argentina. 4-0! Premetto che mi piace lo stile di gioco latino(americano), ma non posso non tifare la Germania, dal momento in quale Italia è tornata a casa. Scrivevo qualche mese fa la mia ammirazione per le decisioni che i ministri tedeschi avevano preso, cioè di assumere più insegnanti, impiegati e poliziotti di origini straniere, che rispecchino la realtà della società. La realtà della società oggi brilla sul terreno di calcio: la giovane squadra interetnica spazza via tutti quelli che incontra.

Questa volta Italia seguirà il loro esempio, ma solo in ciò che riguarda lo sport: Prandelli convocherà dei giovani e alcuni ragazzi di così detta seconda generazione. Speriamo che la società non starà in disparte, ma capirà il messaggio.

Citesc o carte destul de serioasă, dar nu pot să-mi iau ochii de pe ecran, de la meciul Germania-Argentina. 4-0! De fapt prefer stilul de joc latin(american), dar nu pot să nu țin cu Germania, începând din ziua în care echipa Italiei s-a întors în țară. Scriam cu puține luni în urmă despre admirația pentru deciziile miniștrilor germani, care au hotărât să angajeze un mare număr de învățători, profesori, funcționari și polițiști cu origini străine, ca să oglindească situația reală a societății. O situație care acum strălucește pe terenul de joc: tânăra echipă interetnică mătură din calea sa pe toți cei pe care îi întâlnește.

De acestă dată Italia îi va imita, dar doar pe câmpul de sport: Prandelli a promis să convoace la națională mai mulți tineri, și între ei și cei numiți ‘a doua generație’, născuți în Italia sau imigrați de mici. Să sperăm că întreaga societate va înțelege mesajul.