Poteva andarmi meglio, ultimamente. Non voglio parlarne.
Cucino cibi sfiziosi, compilo sondaggi in rete e mando curriculum vitae. Le prime due attività mi danno soddisfazioni. Quando la casa odora di spezie e te ne accorgi di leggere ancora bene in 5 lingue, il mondo “freddo e cattivo” non può farti un baffo.
A venit toamna. Am numărat, cum m-a învățat buna, până la 3. De câteva mii de ori … Și m-am stăpânit așa de bine, că n-am scris nimic despre ceea ce mi s-a întâmplat în ultimul timp. Știu, știu, doar copiii se mândresc cu așa ceva. Sunt mândră că am rămas copil!
Sunt veselă. Gătesc rețete de pe la noi pentru tata, și fac prăjituri pentru ziua surioarei mele, și miroase ca-n poveste. Completez sondaje de opinie pe internet. Trimit zilnic Cv-uri. Ultima activitate e partea cea mai gri … Hai să ne concentrăm asupra primelor două!
Mirela ha detto:
Important este sa faci si ce este util (trimiterea CV-ului), si ce iti place si iti bucura sufletul (bucate gustoase. gatite cu dragoste), dar starea de spirit sa fie mereu si in orice situatie cea pe care o ai cand esti “la regina della cucina”.
"Mi piace""Mi piace"
antonia1971 ha detto:
O, moralul e sus: mama mi-a spus că biscuitul de spelta (farro) cu cacao și arome e cel mai bun pe care l-a mâncat vreodată. Și mama nu obișnuiește să facă complimente, ci, dimpotrivă, e tipul de persoană care te ia pe ocolite “e bun dar…” și se pune pe dat sugestii de îmbunătățire a produsului. De data asta continua să spună, cu gura plină, ceva despre cuișoare și “legerezza”…
"Mi piace""Mi piace"
George ha detto:
Ciao, inceArca si cu un bun vin pe langa spezie sa vezi cum devine totul mai colorat…))) succes
"Mi piace""Mi piace"
antonia1971 ha detto:
Mulțumesc, nu mă plâng nici fără vin … deocamdată.
"Mi piace""Mi piace"
Mirela ha detto:
Imi dai reteta de biscuiti? Chiar cautam o astfel de reteta.
"Mi piace""Mi piace"
antonia1971 ha detto:
Bate 5 albușuri spumă, adaugă pe rând 5 gălbenușuri, apoi 200 gr. zahăr tos, câte puțin, continuând să amesteci cu mixerul. Adăugă, amestecând, și făina – eu am pus cam 80 gr. de făină 00 + 120 de farro + 50 de cacao amară, dar important e să ai 250 de grame din făina preferată, în total – în care ai amestecat 1/2 de pliculeț de praf de copt (lievito per dolci) vanilinat. Acum e momentul să adaugi și alte arome: eu prefer să adaug coaja rasă de la o lămâie biologică, un pic de scorțișoară, 1 pliculeț de vanilie, câteva cuișoare un pic pisate.
Toarnă în tavă cum ai face cu un chec obișnuit, pui în cuptorul cald – 180 de grade – până e aproape copt. Eu prefer 25-30 de minute, dar mai bine controlezi, depinde mult de tipul de făină. Scoți din cuptor, aștepți să se răcorească un pic, tai în felițe subțiri, pe care le întinzi în tavă și le repui în cuptor, la 150 de grade, pentru 15 minute sau până s-au uscat.
Rețeta era cam aproximativă, plină de greșeli, deci am improvizat mult, adaptează-o pe gustul tău! De exemplu, poți să mai adaugi 50 de grame de zahăr.
În original făina era albă, 00, iar unica aromă era un pahărel de lichior de anason.
"Mi piace""Mi piace"